Szigethy Gábor:

Aromalabirintus



"E gasztro-könyv rövid írásainak mindegyike igazi kuriózumot rejt: borkülönlegességek, kivételes, ünnepélyes alkalmon feltálalt ételcsodák vagy maga az étkezés szertartása köré szövődik a vallomás-emlékezés. Járunk Pannonhalma refektóriumában, Jereván előkelő éttermében a brezsnyevi éra alatt, olasz kafetériákban – és persze sok-sok pincében Kárpát-medence szerte. Étkezhetünk hírességekkel, színészekkel, írókkal, és a gasztronómia ürügyén megismerhetjük ízlés- és gondolatvilágukat, intim szokásaikat. Miközben kísérjük korunk Szindbádját utazásain, magunk is beavatottak leszünk, ránk ragad írónk élet- és ételszeretete. Csak egyet kerüljünk: – nehogy üres gyomorral fogjuk e könyv olvasásához… (Recenzió: Kő András: Csizma az asztalra? – ""A magyar kadarka gyorsan öregszik"" – Magyar Nemzet, 2014.02.15., 35. o.)"



megjelenés: 2013.03.11

276 oldal

kedvezményes ár: 2960 Ft