1994-ben megjelent könyvek

Čapek 1973-as Dásenka című kisregénye egy kölyökkutya felcseperedését meséli el a járni tanulástól az első szétrágott damasztterítőig. Alaposan vizsgálódik, jó gazdához illő pontossággal írja le a rosszcsont eb minden egyes lépését. Nyelvezete nemcsak gyerekeket szólít meg, kellemes hangnemű tudósítása rajzosságával és szakértelmével a felnőtt olvasók elismerését is kivívja. A történet nem illeszkedik a szokványos kutyatörténetek sorába: a szerző nemcsak róluk, hanem nekik is ír a kötetben. A könyv második felében ugyanis kutyáknak szóló mesék kaptak helyet, s a foxi életét Čapek saját rajzai elevenítik meg.
700 Ft
560 Ft
(versek) ISBN 963 8464 12 7 Megjelenés: 1994 Terjedelem: 124 o. Műszaki adatok: kartonált
1000 Ft
800 Ft
Azon az estén, amikor egy Dragomir nevű fegyverkereskedőt egy Scorpion márkájú géppisztollyal szitává lőtték a Cairo kávézó előtt, M. Holló János Szivárvány Ervinékhez készült vacsorára, de indulás előtt még hozzáírt néhány mondatot az Izsakhárról szóló regényhez, most éppen könnyű kézzel ment neki az írás, bár nagyon meleg volt odakint, és pokoli meleg volt M. H. János negyedik emeleti lakásában is, majdnem olyan meleg volt, mint azokon a bibliai tájakon, azokban a bibliai időkben, amikor Izsakhár sivatagi és félsivatagi földjét próbálta felvirágoztatni.
1500 Ft
1200 Ft
A „mioritikus tér” mítosza, avagy Lucian Blaga eszmevilágáról.
700 Ft
560 Ft
Versek a mesterségről és a mindenségről
1200 Ft
960 Ft
[Művészeti esszék] ISBN 963 8464 05 4 Megjelenés: 1994 Terjedelem: 160 o. Műszaki adatok: kartonált, ill.
1000 Ft
800 Ft
A 36 éves korában gyógyíthatatlan betegségben meghalt Sziveri János minden versének kiadását felesége, Utasi Erzsébet gondozta. Több ez, mint kegyeleti aktus; általa remélhető, hogy a vajdasági költő (aki élete utolsó két évében Magyarországon élt) valóban méltó helyet vív ki a 20. század második felének magyar költői között. Együtt olvasva 1977 és 1990 között megjelent hét kötetének verseit, a mai olvasó inkább sejtheti, mint mélységében értheti, mi volt tagadhatatlan hatásának titka. Ebben bizonyára egyéniségének prófétikus varázsa is szerepet játszott, amely most, sajnálatos korai halálával csupán legendaként él.
1500 Ft
1200 Ft
Tolnai Ottó kivételes hangú novellái mágikus atmoszférájuk révén kiszakítják olvasóikat megszokott közegükből. A szerző önéletrajzi elemekkel gazdagon átszőtt elbeszélői stílusa különös színt kap azáltal, hogy a hangsúly a történetek valóságtartalma felől a metaforadús jelentések felé tolódik. Megelevenednek a falusi világ rejtélyes, tragikus sorsú szereplői, miközben a múlt legendái összemosódnak a jelen történeteivel. A novellák egymásba fonódó, hosszú monológokként hömpölyögnek végig, mintha a sokat emlegetett azúrkék tenger hullámai volnának. Kadlót Nikolett
1500 Ft
1200 Ft
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!