1995-ben megjelent könyvek

Tárnok Zoltán (szerk.) ISBN 963 8464 30 5 Megjelenés: 1995 Terjedelem: 500 o. Műszaki adatok: kartonált
1000 Ft
800 Ft
ISBN 963 8464 34 8 Megjelenés: 1995 Terjedelem: 96 o. keménytáblás, ill.
1000 Ft
800 Ft
"A kötet versei nyelvükben, témájukban egyértelmûen ehhez az „itt és most" helyzetekhez kapcsolódnak (Adó, plébek, kuckó..., Forgalom, malacok..., Kis téli vers). Az eseményeket tekintve a törökkorba visszanyúló elbeszélésekben ez az „aktualitás" látszólag eltûnik, ugyanakkor az elbeszélôi értelmezés az eseményeket újfent a mához köti, s mondhatni példázat értékûvé formálja. Az érzékletesség, a kifejezôerô fokozásának igénye - a „kiskorok kishôsei" helyett „nagykorok nagyhôseirôl" szóló, vagy a „kicsiket" „nagyokként" bemutató mese - szabja meg az elôadás módját, hasonlóan a korábbi Háy-kötethez, a Marlon és Marionhoz: „históriánk némely mozzanata a múlt legendás köntösében bukkan elénk, hogy valódi hôsökön, vitézeken és igazi szerelmeken át tanulmányozhassuk az imént a mában szerényen exponált dolgok történetét."
900 Ft
720 Ft
Tíz év verseit gyűjtötte kötetébe Tóth Judit, azokat a műveit, amelyek nem szerepelhettek legutóbbi életműválogatásában (862778). A viszonylag hosszú idő alatt nem keletkezett túl sok vers: a Franciaországban élő költőnő korántsem ontja a verseket, annál inkább tetszik egy-egy mű véglegesre formálására, abszolút kidolgozására, a belső kapcsolatok, vonatkozások minél sűrűbb hálójának kiépítésére, a motívumok összecsiszolására, a kompozíciók zártságára.
500 Ft
400 Ft
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!