2006-ban megjelent könyvek

Az 1999-ben megjelent szöveggyűjtemény folytatása, közel hatvan korabeli cikk, röpirat, beszéd stb. foglalata, melyeket jegyzetek és tanulmányok kísérnek Fábri Anna és művelődéstörténész csapata tollából.
2700 Ft
2160 Ft
Alexa Károly a szombathelyi Életünkfolyóiratban megjelent és itt összegyűjtött recenziói áttekintést nyújtanak az elmúlt évek hazai kortárs irodalmáról. Az egyes könyvekhez kapcsolódó kritika lehetőséget nyújt a recenzensnek, hogy tágabb irodalomtörténeti vagy poétikai kérdésekről is szóljon, a rá jellemző áttekintő készséggel, történeti háttérrel és érzékletes beszédmódban. Olvashatunk Nagy Gáspár és Tar Sándor, Spiró György és Tüskés Tibor, Döbrentei Kornél és Somogyi Győző, Karátson Endre és Szabó Magda köteteiről, és ezek kapcsán markáns értekezéseket a mai népiességről, a politikai költészet lehetőségeiről, a magyarországi zsidó irodalmi reneszánszról, a feminista irodalomról, az erotikus költészetről.
2000 Ft
1600 Ft
Bratka rövidprózáiból megtudjuk, mi is a Födélzeti cicógyerök, mi a kapcsolat Othello és a csótányirtás új módszere közt és milyen volt Micsurin tetszőleges hosszúságúra növő kígyóuborkája.
2000 Ft
1600 Ft
Tanulmányokat olvashatunk az elmúlt négy évtized magyar irodalmának ma már kevéssé emlegetett alkotóiról – Csorba Gy., Hajnal Anna, Rónay Gy., Sík S. – és alkotói műhelyekről magyar és német klasszikusokról, és esszék szólnak nyelvről, szülőföldről, barátokról.
3000 Ft
2400 Ft
Kemény Katalin Mondd, kedvesem… című írása tisztelgés halott hitvestárs, Hamvas Béla előtt, mely másik négy esszécsokorral együtt alkot lírai hangvételű, Hamvaséval rokon gondolatrendszert tükröző opust.
2500 Ft
2000 Ft
A lírikus Kiss Anna új világokat fedezett föl magának és olvasóinak: Kanada és Izland természeti tájait és őstörténetét. Keresi azokat az érintetlen tájakat és világokat, melyeken nem hagyott még nyomot a modern civilizáció, ahol romlatlan az élet, érződik még „az éden íze”.
2500 Ft
2000 Ft
A kolozsvári író kötete drámai erejű, abszurd –már-már fantasztikumba hajló – elbeszélésekkel lepi meg olvasóját.
2200 Ft
1760 Ft
Az út folytatódik. Tolvaly Ferenc, a nagy sikerű El Camino - Az út szerzője, új regényében a mágikus-misztikus Tibetbe kalauzolja az olvasót, ahol még a tábortűz füstjében is táncoló démonok, a félelem és a remény szülöttei jelennek meg. A gyötrelmes és fenséges spirituális utazás végcélja a Kailásza, a tibetiek legszentebb hegye. – Az író öt hetet töltött Tibetben, élete talán legnagyobb hatású napjait. Saját tapasztalataiból, élményeiből született a regény az Útról, a Csendről, a lélek megtalált békességéről. Erre a fájdalmasan szép, erőpróbáló, lelkünket gazdagító és felemelő utazásra invitálja most az olvasót is, akinek csodálatos élményben lesz része, ha elfogadja a meghívást, és a szerzővel tart.
2950 Ft
2360 Ft
Költői „halálnapló”, esszé, dokumentum. Emlékezés szerelemre, barátságra és az ifjúságra. Könyv-emlékmű az elhunyt pályatársaknak: Csajka Gábor Cypriánnak és Szervác Józsefnek.
1800 Ft
1440 Ft
A herendi porcelán legújabb kori történetét dolgozta föl az írónő: azt a folyamatot, amelynek során az állami vállalatból – a Herendi Porcelángyárból – létrejött a Herendi Porcelánmanufaktúra, és az MRP (Munkavállalói Részvényprogram) révén az addigi állami tulajdonú cég jelentős része a munkavállalók tulajdonába került. Az átalakulás folyamatáról, a gyár életéről, a termékek piacának alakulásáról a vezetők és munkások beszámolója révén ad képet a szerző. Megszólaltatja a felső- és középvezetőket, régi és új munkásokat, a fiatalokat és a nyugdíjasokat. Az interjúkból nem csak az utóbbi tizenöt év sikertörténete bontakozik ki, hanem a múlt is, s számos vélemény az elkövetkező évek lehetőségeiről.
1800 Ft
1440 Ft
E tizenhárom ciklusra osztott versfüzér sajátos technikával íródott. Zalán számtalan József Attila-idézetet emel be a szövegébe – vörös színnel emelve ki a szövegtörzsből –, melyek a vers szövetévé válnak, miközben más, eredeti jelentéskörnyezetüktől lényegesen eltérő kontextusba, élethelyzetbe, versszituációba kerülnek. A saját versét írja Zalán, és mintha továbbírná, -gondolná a József Attiláét. A ciklusokat Kovács Péter egy-egy grafikája nyitja meg.
1800 Ft
1440 Ft
Tanulmányok József Attiláról
1420 Ft
1140 Ft
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!