Jász Attila: Belső árnyék

Jász Attila: Belső árnyék
zoom Kép nagyítása

Sorozat: Kortárs vers
Megjelenés: 2013
ISBN 978-963-9985-51-3
Terjedelem: 136 o.
Műszaki adatok: 117*200 mm, kartonált

Három versciklus, három életmű, négy alkotó. Csontváry Kosztka Tivadar, Andrej Tarkovszkij és a tragikus halálú fiatal festőművész, Kaposi Tamás életműve köré szövődik a verseskötet.
A sorokat olvasva festmények, filmkockák belsejében bolyonghatunk, miközben a lírai én a művészet mibenlétéről, örök problémáiról, a küzdelemről, a kudarcról, a szenvedésen túli értékekről, a szeretetről, a hitről vall – mélyre ásva, átlényegülve. Megszólalnak a képek, de megszólalnak az alkotók is: a lírai én a művészek személyiségébe helyeződik, kutatja legbensőbb titkaikat, majd számot ad ezekről olykor megrendítő jegyzeteiben.
A poétikai problémák taglalása azonban csak az egyik olvasat, hiszen a versciklusokon keresztül, a filmek és a képek témái révén mai és egyben a mindenkori létünk számvetését is elkészítheti az olvasó. Csontváry, Tarkovszkij vagy Kaposi Tamás munkái nyomán Jász Attila megrajzolja a „küszöb-lét” vonalait, amikor még kérdés, hogy az ember képes-e átlépni saját magát, saját belső árnyékát.
Jász Attila (1966) költő, író, az Új Forrás főszerkesztője. József Attila-díjas. Tatán él. 2011-ben a kötetben is szereplő Naptemplom villanyfényben című ciklusával megnyerte a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőversenyt.

Recenzió, kritika ismertetés:

Csepcsányi Éva: Három művész – négy arcIrodalmi Jelen
Tatai Tilde: Alkotás az alkotásbanTotaliber.blog.hu
Balázs Péter: A látható és a láthatatlan – litera.hu
Demény Péter: Félálomban valaki rád terít egy takarót – ÉS, 2014. február 28.

Bolti ár: 2200 Ft
Kedvezményes ár: 1760 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!