Elek Tibor: Állítások és kérdések

Elek Tibor: Állítások és kérdések
zoom Kép nagyítása

Alcím: Tanulmányok, esszék, kritikák, beszélgetések és viták

Sorozat: Kortárs tanulmány
Megjelenés: 2012
ISBN 978-963-9985-29-2
Terjedelem: kb. 288 o.
Műszaki adatok: 117*200 mm. kartonált


A kötet egyetlen lapon sem okoz csalódást: úgy, abban az összefüggésrendszerben vizsgálja tárgyát és bocsátkozik mélyelemzésekbe, ahogyan ezt előző köteteiben is tette – vagyis: a szerzőtől megszokott elokvenciákkal. Az egyetemes magyar irodalom jelenlegi belső összefüggésrendszere felől közelít az egyes művek felé, nem feledkezve meg a munkák belső immanenciáiról; ugyanakkor a szerzőket, mondhatni földrajzi meghatározottságuktól függetlenül, csupán teljesítményük szerinti érdeklődéssel és koncentrációval vizsgálja. A kötetbe felvett anyagokból az is kitetszik, hogy szerzőnk nem csupán követi az újabb irodalom eseményeit és teljesítményeit, hanem aktívan alakítja is – kritikusként (és a Bárka főszerkesztőjeként ) szerzőket inspirál, a szellemi folyamatokat folyamatosan követi, olykor meg is előlegezi, majd összeveti és belehelyezi az irodalomtörténeti áramlatokba.
(Többek közt Füzi László, Tőzsér Árpád, Bogdán László, Lövétei Lázár László, Iancu Laura, Csender Levente, Szabó Tibor Benjamin, Zalán Tibor, Szőcs Géza, Kiss Anna, Bereményi Géza, Egressy Zoltán, Czakó Gábor műveiről, pályáiról szól a kritikus, illetve beszélget a szerzőkkel.)

Elek Tibor (1962) irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője. József Attila-díjas.

Bolti ár: 2500 Ft
Kedvezményes ár: 2000 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!