Monostori Imre: Levélhozta

Monostori Imre: Levélhozta
zoom Kép nagyítása

Monostori Imre:
Levélhozta
és más történetek
(irodalomtörténet, memoár, levelezés)
az Új Forrás Kiadóval közös kiadás
(Kortárs Levelezés ISSN 2061-2435)
(Új Forrás Könyvek ISSN 0866-2053)
B5 (168*235 mm)
kartonált (fülekkel), ragasztókötés
terjedelem: 366 o.
ISBN 978-963-435-046-0
megjelenés: 2019. március 14.

E memoár- és dokumentumkötet két szorosan összetartozó részből áll. Az első rész regényes emlékezés, „öninterjú”: a Tolna megyei gyermekkortól, a szegedi egyetemi emlékeken át vezet a beérkezésig, az irodalomtörténészi pálya kiteljesedéséig, a tatabányai folyóirat-szerkesztői és könyvtárvezetői évtizedek felidézésével a hetvenen túli számvetésig. Színes életút és tudományos pályakép egy dunántúli literátor értelmiségi küzdelmeiről, szellemi útkereséséről a huszadik század második felében és az ezredfordulón, napjainkig. – Ezt az élet- és szakmaregényt egészíti ki az a portrésorozat, melyet az Új Forrás folyóirat huszonhat meghatározó szerzőjéről, szellemi mentoráról és barátjáról fest az egykori főszerkesztő. Egy-egy itt közölt levelükhöz kapcsolódóan nem csak a laphoz fűződő viszonyukat, hanem a portrék érintkezésével a folyóirat több évtizedes történetét és működését is megismerhetjük.

Monostori Imre (1945) tanár, irodalomtörténész, kritikus, folyóirat-szerkesztő, könyvtáros. Az Új Forrás főszerkesztője (1985–2009), a tatabányai megyei könyvtár igazgatója (1990–2010). József Attila-, Toldy Ferenc- és Szinnyei József-díjas. Az irodalomtudomány kandidátusa. Tatabányán él. 

 

Bolti ár: 4000 Ft
Kedvezményes ár: 3200 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!