Tárnok Zoltán: Nehéz dió, olcsó áron

Tárnok Zoltán: Nehéz dió, olcsó áron
zoom Kép nagyítása

Tárnok Zoltán: Nehéz dió olcsó áron
Tollrajzok, lábjegyzetek, elmélkedések
A5 (122*200 mm), keménykötésben, 152 o.
ISBN 978-963-435-021-7
3 000 Ft

A kiváló novellista és folyóiratszerkesztő Tárnok Zoltán (1943) egybegyűjtött írásait tollrajzoknak, lábjegyzeteknek és elmélkedéseknek nevezi.
Határozott, bátor, olykor éles észrevételek írás és művészet mibenlétéről, ismert és kortárs szerzők verssorainak értelmezési gyönyörűségeiről és versmondatainak grammatikájáról – végül is a poézis titokfejtéséhez fűző „szerelmes viszonyról”.
A Nehéz dió olcsó áron Tárnok Zoltán emlékezetes műfordítását is tartalmazza, A köpönyeget; noha tudja, „nincs mű, amely lefordítva ugyanazt jelentené”, ám azt is tudja, hogy Akakij Akakijevics mindent átható tekintete a mű megjelenése óta kísért bennünket. Prózakritikák, Szabó Istváné és Mészöly Miklósé, szerkesztési munkák, Czigány Lóránt filológiája, műhelybeszélgetés és költészetnapi elmélkedések kerültek a kötetbe; legvégül szívszorító, baráti emlékezése a kiváló Hornyik Miklósról – aki a magyar irodalom mindenese volt.
Tárnok Zoltán könyve olyan, mint a nagyszerű műveket idéző leírása: „harcok árán vett mulatság”. És „szívdobogtató férfimunka”. – Ambrus Lajos

Bolti ár: 3000 Ft
Kedvezményes ár: 3000 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!