Remethey Fülepp Dezső: A nagy szenvedély – A dohányzás története

Remethey Fülepp Dezső: A nagy szenvedély – A dohányzás története
zoom Kép nagyítása

Remethey Fülepp Dezső: A nagy szenvedély A dohányzás története
Mühlbeck Károly rajzaival

Szerkesztette, a jegyzeteket és a kísérőtanulmányokat írta, valamint a képmellékletet összeállította: Csontó Sándor
232 o., B5, színes képmelléklettel, füles kartonált, 3 500 Ft
ISBN 978-963-9985-88-9
megjelenés: 2016. április

E könyv némi kárpótlás nyújthat napjaink köztörvényileg kiátkozott dohányosainak. 1937-es első megjelenése óta nincs párja hazánkban az emberiség e „bűnös” szenvedélyét taglaló részletes és szórakoztató kultúrtörténeti munkának. Remethey lelkesen védelmezi dohányt, és ismerteti felfedezésének történetét, valamint fogyasztásának módjait, a pipázástól, szivarozástól kezdve a tubákoláson, bagózáson át a mindezeket háttérbe szorító cigarettázás világdivatjáig. Szól a dohány kedvező élettani hatásairól, cáfolni igyekszik egészségkárosító rosszhírét, és hangsúlyozza: modern világ „idegemberének” szüksége van a füstölés nyújtotta pillanatnyi örömre és ellazulásra.
„Bizony (a dohány) barátja a tanulóknak, a gondolkodóknak, a szellemiéletetélőknek. Gondok elűzője, töprengések csendesítője, lelkilázongások csillapítója. Gondolatok élesztgetője. Balzsam. Azidegemberéletszükséglete…A dohányzás tehát nemcsak élvezetet nyújt az emberiségnek, hanem jelentős mértékben hozzájárul a világ szellemi kincseinek gyarapodásához is. Mert a gondolatok ezüstjei, aranyai és ékei megtisztultan csillognak elő a dohányfüst kékesszürke ködéből… A dohány tehát a modern Múzsa.”

recenzió:
Ayhan Gökhan: Kisfüstölhetetlen szenvedély Magyar Idők, 2016.05.03
Rab László: A füst csodaszarvasa  – nol.hu
L
ukácsy György: Bűvős dohányHeti válasz, 2016.07.14

Bolti ár: 3500 Ft
Kedvezményes ár: 2800 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!