Szigethy Gábor: miamagyar

Szigethy Gábor: miamagyar
zoom Kép nagyítása

Szigethy Gábor:
miamagyar
140*200 mm, keménytáblás, cérnafűzött, 372 o.
4 000 Ft
ISBN 978-963-435-054-5
megjelenés: 2019. november

A szerző gyerekkorában csak a könyv gerincén aranyló feliratot betűzgette, később sokszor elolvasta a Szekfű Gyula szerkesztette Mi a magyar? (1939) esszékötetet. Új könyvének ihlető-kérdése: ma mi a magyar?
A fejezetcímek érzékletesen summázzák a szellemi tájakat, amelyeket az író hosszú élete során bejárt: magyar értelmiségiként élte át a 20. század második felét s a 21. század első két évtizedét.
Múltdarabok; sétálunk Balatonfüreden, Debrecenben, Temesvárott – a tanár és történész felidézi bennünk a 19. század első évtizedét, a magyarság reformkori újjászületését, feltámadását. Könyvmoly; a sokat olvasó ember találkozik gondolkodását meghatározó irodalmi remekművekkel. Labirintus; mindennapi életünk, az elmúlt és a mai kor. „Kijárat nélküli labirintusban éltünk” – írja a szerző, és az ünnepelt-meghurcolt színésznő (Fedák Sári), a hősi halált halt rab és költő (Gérecz Attila), a besúgó újságíró (Márkus László), a „kitelepült” író (Cs. Szabó László) s mások életútjának titkait kutatva, a 20. század magyarságának sorskérdéseivel szembesül – és szembesíti olvasóit. Mi Atyánk; az önfeladásig elgyengült, tévútra tévedt Európában minden mai magyar számára eldöntendő kérdés: „Kell-e a magyarságért a létet, illetve a létért a magyarságot feláldozni.” Az író egyértelmű válasza: újrafordítja, magyarul imádkozza a Mi Atyánk utolsó két sorát.
                        Állíts minket próbabétel elé,
                        és szabadíts meg a gonosztól.

Bolti ár: 4000 Ft
Kedvezményes ár: 3200 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!