Borsi-Kálmán Béla: Az Aranycsapat – és ami utána következik

Borsi-Kálmán Béla: Az Aranycsapat – és ami utána következik
zoom Kép nagyítása

Borsi-Kálmán Béla:
Az Aranycsapat – és ami utána következik

Adalékok a Rákosi-korszak és a Kádár-rendszer történetéhez a futball tükrében
v. A4 (210*290 mm), keménytáblás, cérnafűzött, védőborítóval
512 oldal, illusztrált
ISBN 978-963-435-058-3
megjelenés: 2019. november

E kötet átdolgozása és folytatása a szerző 2008-as sikerkönyvének. Az Aranycsapatés ami utána következik: a magyar futball régi és új, immár hanyatló históriájának társadalmi összefüggései a történész szemével.
Hősének, a 20. század legismertebb magyarjának páratlan, ahogy Borsi-Kálmán nevezi: megkettőzött pályája. Annak a világhírű sportolónak a története, akinek életútjában tökéletes szimmetriában áll a hazai és a világkarrier. Azé a magyaré, aki talentumát maradéktalanul beváltotta.
Borsi-Kálmán Béla nem csak Puskás Ferenc zseniális életútjának elemzését nyújtja: munkája futballhistóriából kibomló mentalitás-és társadalomtörténeti elemzés is. Játékosok, játékos-ügynökök, menedzserek, állambiztonsági ügynökök és vezetők bukkannak fel: siker, tündöklés, felszabadult önkifejezés és végzetes futballtörténeti bukás (1954, Bern). Majd további, sorozatos társadalmi és szellemtörténeti zsákutcák „Futbólia” szimbolikus terében. Puskás, Bozsik, Kocsis, Czibor, az 1956 után széthulló Aranycsapat tagjai, és ami „utánuk következik” – Albert Flórián, Varga Zoltán nemzedéke és a kései utódok. Mi kezdődött és talán végződött az Aranycsapattal – Puskásék után hol és miben tévesztettünk utat? 
Negyedfélszáz fotóval illusztrált könyvében Borsi-Kálmán Béla szinte minden magyar és idegen nyelvű forrást felhasznál, könyvének irodalomjegyzéke páratlan. Történészként és egykori futballistaként írott műve nélkülözhetetlen a Puskásékról való ismereteink sorában.

Bolti ár: 8000 Ft
Kedvezményes ár: 7400 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!