Cseke Ákos: Nem halhatsz meg

Cseke Ákos: Nem halhatsz meg
zoom Kép nagyítása

Cseke Ákos: Nem halhatsz meg
(Kortárs Esszé sorozat – ISSN 1789-123X)
ISBN 978-963-435-039-2
A5 (117*200 mm), kartonált, fülekkel, ragasztókötött, 356 o.
3 000 Ft
Megjelenés: 2018. november

Cseke Ákos olyan történeteket, mítoszokat, meséket, verseket, drámákat, regényeket és naplófeljegyzéseket mutat be, fordít le vagy fordít újra és állít egymás mellé – Orpheusz alászállásától Lázár feltámasztásán, Szávitri és Csipkerózsika történetén, Kafka, Beckett és Boccaccio novelláin át Ottlik, Pilinszky vagy Kertész Imre egy-egy feljegyzéséig –, amelyek egytől egyig az embernek abból a megmagyarázhatatlan, hiábavaló, de talán elkerülhetetlen reményéből, tudásából, esztelen sejtéséből fakadnak, hogy a másik pusztulása nem valóság, hogy a szerelem erősebb a halálnál, hogy a szeretet képes lehet megálljt parancsolni az elmúlásnak. 

A mozaikszerűen felépített, egymást egyszerre ellenpontozó, kiegészítő és értelmező szövegek és a hozzájuk fűzött hosszabb-rövidebb kommentárok gyűjteménye nem egy elsajátítható vagy megszerezhető tudás felé halad, és nem igazságokat közöl, mint inkább töprengésre hív az élet és a halál dolgai kapcsán. 

A Nem halhatsz meg nem a gyász könyve, mert a gyász elsősorban a pszichológia szava, hanem a szerelem és a halál, azon belül is a másik halálának könyve, amely azokhoz a megátalkodott szerelmesekhez szól, akik vigasztalhatatlanok, mert elvesztették azt, akit szeretnek. 

Cseke Ákos (1976) filozófus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára. Előző könyve a Kortárs Kiadónál: Mennyi boldogságot bír el az ember? (2014)

recenzió:
Bacsó Béla: Ex Libris -- Élet és Irodalom, 2019. február 1. 

 

Bolti ár: 2600 Ft
Kedvezményes ár: 2400 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!