Ambrus Lajos: Lugas

Ambrus Lajos: Lugas
zoom Kép nagyítása

[esszék]
Banga Ferenc (ill.)

ISBN 963 9297 67 4
Megjelenés: 2002
Terjedelem: 280 o.
Műszaki adatok: keménytáblás, védőborítóval, ill.


Az író esszéiben a természet- és a tájszeretet dominál. Szemlélődésének színhelye a kerti lugas, innen tekint körbe: kert, szőlőhegy, falu, nagyváros, Európa; utazások és gondolkodások konkrét földrajzi helyekről, Berzsenyi szülőfalujáról, Kemenesaljáról, Szombathelyről, Nyugat-Magyarországról és elfeledett emberekről: Berzsenyi Lénárdról, Eötvös Károlyról, Divald Kornélról. Színes, gazdag nyelvű esszéket Banga Ferenc illusztrációi kísérik.

„Ambrus sajátos, gazdaságosan és vonzóan működő esszéfajtát munkált ki (stílszerűbben nemesített). Szociográfia, kultúrtörténet és poézis ötvözete, amelyet finoman átjár a mesélés élvezete, elődök, kortársak és a saját sors historikuma. A műfaj így követi híven a tájékozódás, az idea sokoldalúságát: egy sztoikus… „kiegyensúlyozott átváltozások” híve. Térélményének lényeges eleme…, hogy egyetlen tájban sokféle tájforma bűvöli el, a történeti időben a korok, a természetiben az évszakok metamorfózisai gyönyörködtetik. Talán ezért is oly eklektikusan gazdag környezetének, tárgyi világának stílusa, egy új barbarizmus ellenében.” (Reményi József Tamás)

recenzió:
Kelemen Lajos: In: Kelemen Lajos: Olvasó. Napkút Kiadó, Budapest, 2008

Bolti ár: 2500 Ft
Kedvezményes ár: 2000 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!