Magyarországi gondolkodók – 18. század, I.

Magyarországi gondolkodók – 18. század, I.
zoom Kép nagyítása

Alcím: Bölcsészettudományok, I

Válogatta, szerkesztette és az utószót írta: Tüskés Gábor
Sorozat: Magyar Remekírók – Új Folyam
Megjelenés: 2010
ISBN 978 963 9985 17 9
Terjedelem: 1088 o.
Műszaki adatok: 105x170 mm, aranyozott vászonkötés, könyvjelző,


Napjaink tudományos életének jellegében és nagyságrendjében szinte egyedülálló vállalkozása a most megjelenő antológia, mely a Magyar Remekírók sorozat harmincegy éve megjelent Magyar gondolkodók – 17. század című kötetének rég várt folytatása. A felvilágosodás kritikai szemléletének hatására a 18. században jelentősen felgyorsult a humán tudományok elkülönülése, s az egyre nagyobb számban megjelenő magyar nyelvű könyvek biztosították a hatalmas új ismeretanyag széles körű terjedését. A szorosabb értelemben vett szaktudományos források mellett számos irodalmi igényű tudományos és tudományos ismeretterjesztő munka született. A téma irodalomtörténeti jelentőségét elsősorban az adja, hogy a széppróza fő forrása ebben az időszakban az értekező próza, s a kötet szövegeinek nagy része idetartozik.
A kötet 64 szerzőtől 94 írást vonultat fel – jobbára részleteket, nem egy szerzőtől több írást is, témakörök szerint ciklusokba osztva: bölcselet, nyelv, irodalom, történelem. A szövegek jelentős részének eredetije latin nyelvű, ezek többsége itt olvasható magyarul először. A törzsanyagot mintegy harmadfélszáz oldalnyi jegyzet, szómagyarázat kíséri, és a sorozat hagyománya szerint elmaradhatatlan utószó. Vászonkötésben, aranyozott gerinccel, könyvjelzővel adjuk közre a kötetet, mely nem csak művelt olvasóközönségnek, hanem az egyes tudományterületek kutatóinak is unikális forrás lehet. A többi műveltségkört – etika, teológia, pszichológia, politika-, jog- és társadalomtudomány, esztétika, képzőművészet zene – a tervbe vett II. és III. kötet foglalná magába.


Recenzió:

Bogár Judit: Eleink bölcsészete - Magyar Napló, 2011/10. 66-67. o.
Buda Attila: Magyarországi gondolkodók? - Kortárs, 2012/9. 102-104.

Bolti ár: 6000 Ft
Kedvezményes ár: 4800 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!