Bálint Péter: Hangok csupán

Bálint Péter: Hangok csupán
zoom Kép nagyítása

Sorozat: Kortárs próza
Megjelenés: 2011
ISBN 978 963 9985 26
Terjedelem: 480 o.
Műszaki adatok: 117*200 mm, kartonált, cérnafűzött


A finomszövésű vallomásregény elbeszélője Marcell, az esztétaprofesszor. Áradó, izgalmas mondat- és gondolatfűzésű konfesszióban számol be az anyjához, hitveséhez, lányához és legfőképp fiatal szeretőjéhez fűződő viszonyairól. A különböző mitológiai aspektusokból mutatkozik meg a vallomástevő előtt – ősanya, feleség, lány, nimfa –, és így nem az elmondható történet lesz fontossá, hanem az elbeszélés mikéntje. A nyelv és emlékezet természete, à la Proust. Az emlékezetből feltörő hangok többfélesége és a vendégszövegek hangjaival való egyberingása, a mesélőkedv kifogyhatatlansága teszi líraivá az elbeszélést.

A szerelmi háromszög alakulása mellett megidéződnek a családi legendárium karakteres alakjai és ezek életútjai, a huszadik századi mindennapok hol megrendítő, hol nevettető történéseivel; egy alföldi kisváros establisment-je, az értelmiségi kör és művészvilág szatirikus figuráival; és természetesen a művészet, az irodalom, zenék, képek, szobrok, olvasmányok, írók, Gide, Musil, Blanchot… sőt még a pásztorórán megfőzött és elköltött halászlé is.

Bolti ár: 3000 Ft
Kedvezményes ár: 2400 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!