Sárközi Mátyás: Tamperdü

Sárközi Mátyás: Tamperdü
zoom Kép nagyítása

Az elvesztett Zugliget nyomában

Sorozat: Kortárs próza
Megjelenés: 2013
ISBN 978-963-9985-47-6
Terjedelem: 192 o.
Műszaki adatok: 162*230 mm, kartonált


E művet a szerző népszerű levelezés-memoárja, a Levelek Zugligetből újraolvasása hívta életre. Ez a történet is a legendás édesanya, Sárközi Márta Budáról küldött levelei köré szerveződik – mozgalmas családtörténetet, szenvedélyes kor- és mentalitástörténetet nyújtva, szellemesen előadott, intimitásokkal is szolgáló szituációk, csattanós anekdoták és portrék sorával.
Az ’56-os menekültnemzedék angliai beilleszkedése, pályakezdése és a londoni művésznövendékek zajos mindennapjai mellett az emlékező szól az „öregek”, vagyis a már régebb óta emigrációba kényszerült családtagok (a Vészi, Molnár és Biró család emblematikus figurái) és ismerősök sorsáról,  valamint saját gyermekkoráról, az üldöztetésről. Különös fontossággal elevenednek meg a forradalom után  itthon maradtak: Sárközi Mártának és „menedékháza” vendégeinek, barátainak, íróknak, művészeknek, értelmiségieknek megpróbáltatásai.
A sokféle színtéren (Budapest, London, München, olykor Amerika) a többféle eltűnt időben (a századelőtől a forradalom előtti és utáni időkig) zajló, hatalmas szereplőgárdát felvonultató történetet a múlt felidézésnek folyama egységesíti, az iróniát sem nélkülöző, mégis megértő, szeretetteljes  emlékezésé.


Recenzió, interjú, kritika:

Sallai Éva beszélgetése a szerzővel a Katolikus Rádióban, 1. rész, 2. rész
Körülírások – Heti Válasz, 2013. június 27.
Erdélyi S. Gábor: Kívül a parafa szobán – 168óraonline
Tarján Tamás: Mégis, kinek az életrajza? Revizor
Végh-Alpár Sándor: Nagyasszony – Irodalmi szalon szoba-konyhában – Magyar Nemzet, 2013. augusztus 24.

Bolti ár: 2500 Ft
Kedvezményes ár: 2000 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!