Szabó Zoltán: A magyarság Európában, Európa a magyarságban

Szabó Zoltán: A magyarság Európában, Európa a magyarságban
zoom Kép nagyítása

[esszék, cikkek, tanulmányok]
András Sándor (vál., szerk., előszó)

Sorozat: Magyar Néző
ISBN 963 9297 57 7
Megjelenés: 2002
Terjedelem: 240 o.
Műszaki adatok: kartonált

A kötet Szabó Zoltán esszéiből, publicisztikájából nyújt válogatást, ’30-as években keletkezett írásoktól (Szellemi honvédelem), a Szerelmes földrajzon át az emigrációban születettekig (Ezerkilencszázötvenhat).
„Szabó Zoltán valóban tudott szépen, jól, sőt nagyon jól írni. A stílus eleganciája és könnyedsége mellett elemző írásait is a képzelet és az érzések igen széles spektruma, illetve skálája jellemzi. Érvényes ez kötetbe válogatott írásokra: a publicisztikára, az esszékre, a kritikáira és az útirajzokra, illetve a tájakra ébresztő lírai prózára. Gondolkodó ember volt, de sohasem elméleti, mindig az egyedi ember, hely, helyzet, feladat érintette és érdekelte. Tudott nagyon ironikus, sőt szarkasztikus lenni, leírásaiban és utalásaiban viszont közvetlen, aprólékos, érzékletes, ha úgy tetszik gyakorlatias volt. Mindig a tennivalókra figyelt, konkrét feladatokat igyekezett szolgálni írásainak nemcsak tárgyával, megírásuk módjával is. Megtartotta cserkészkorából az egyszerű, de olykor igen sokat megkövetelő fogadalmat, hogy: „Megteszem, ami tőlem telik.” (András Sándor)


Recenzió, kritika
Sturm László: Szabó Zoltán: A magyarság Európában, Európa a magyarságban = Szépirodalmi Figyelő, 2003/5. 101-102.

Bolti ár: 1600 Ft
Kedvezményes ár: 1280 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!