Sárközi Mátyás: Csé

Sárközi Mátyás: Csé
zoom Kép nagyítása

Cs. Szabó László életműve

Sorozat: Kortárs tanulmány
Megjelenés: 2014. október
ISBN 978-963-9985-66-7
Terjedelem: 248 o.
Műszaki adatok: 117*200 mm, kartonált


Sárközi Mátyás főhőse, az esszéista-novellista Cs. Szabó László jeles ígéretként indult Szerb Antal és Halász Gábor triászából. A Nyugat állandó szerzője volt, s már harmincegy évesen Baumgarten-díjas. A Rádió irodalmi osztályvezetőjeként alapozta meg a magyar médiában az igényes kultúraközvetítést. Hatalmas erudíciója elismert védjegye volt kortársai körében. 1949-ben kezdte meg emigrációját először Olaszországban, majd Angliába hívták, ahol a BBC Magyar Osztályának volt évtizedeken át munkatársa, rovatvezetője. Emellett az emigrációban kifejtett, a magyar írókat, költőket, értelmiséget összetartó munkássága, országhatárokon átívelő kultúrmissziója tette nevét legendássá.
E könyv szerzője, Sárközi Mátyás fiatal ’56-os menekültként került „Londonországba”, s néhány éven belül Csé rádiós kollégája lett a BBC magyar részlegén. Így a mindennapok közelségéből, a barátsággá nemesedő évtizedes munkakapcsolat nyomán alkothatta meg róla hiteles könyvbeli portréját, a tőle megszokott élvezetes, szeretetteljes, humoros, anekdotázó stílusban, ám igen gondosan összegyűjtött filológiai jegyzetapparátust mozgatva.


Recenzió:

Laik Eszter: Csé, mint csodaIrodalmi Jelen
xy: A mester – Heti Válasz, 2014. 11. 06.
Márton László (1934): Ex Libris – ÉS, 2015. 02. 27.
András Sándor: Száműzhetetlen száműzött  – Korunk, 2015/3.
Szekeres Nóra: Egy hang a  távolból  – Magyar Nemzet, 2015. 04. 04
Ezt olvassuk a héten – Nők Lapja, 2015/14

Laik Eszter: Az utolsó emigránsok (interjú) – Irodalmi Jelen

Bolti ár: 2750 Ft
Kedvezményes ár: 2200 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!