Lipcsey Emőke: Ördöghinta

Lipcsey Emőke: Ördöghinta
zoom Kép nagyítása

Regény

Sorozat: Kortárs próza
Megjelenés: 2009
ISBN 978 963 9593 86 2
Terjedelem: 252 oldal
Műszaki adatok: 117*200, kartonált

Faustiádák, idő- és mítoszregények, atörténelmi regények hagyományai találkoznak e fabulában, melynek fő témája maga az idő: miképp nyílik átjárás a krétai Minosz király története, a kuruc kor és szeptember 11-i támadások közt.
„Néha a legvadabb ötletek merültek fel bennem. Elképzeltem például, hogy eddig az események mindig ugyanazok és változatlanok, csak az azokat mozgató törvényszerűségek változnak időről időre. Ezért a felszínen a dolgok mindig önmagukat ismétlik, pedig az eseményeket mozgató tényezők régen megváltoztak. Az önmagukat ismétlő események képtelenek az új törvényszerűségekhez alkalmazkodni, hiszen lényegük az állandó ismétlődés, így egyre nő a távolság a történések és a lehetőségek között. Az IAC megjelenése azonban gyökeres változást hozott, mert éppen az angyalkommandó megjelenésével vált láthatóvá a történések és az azokat mozgató törvényszerűségek közötti feszültség.”
Lipcsey Emőke (1957): költő, író, publicista, orgonista. Svédországban él.

Recenzió, kritika

• Szabó Dóra: Lipcsey Emőke: /Ördöghinta/ = Szépirodalmi Figyelő, 2010. 3.
• P. T.: Fehér ruhások hatalma – Lipcsey Emőke bemutatkozó regénye = Magyar Nemzet (Magazin), 2009. június 13. http://www.mno.hu/portal/643017
Jelen, múlt, jövő (Beszélgetés Lipcsey Emőkével Ördöghinta c . regényéről) = Heti Válasz, 2009. június 4.

Bolti ár: 2500 Ft
Kedvezményes ár: 2000 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!