Lipcsey Emőke: A vadnyúl bukfencet vet

Lipcsey Emőke: A vadnyúl bukfencet vet
zoom Kép nagyítása

Lipcsey Emőke: A vadnyúl bukfencet vet
Regény (Kortárs Próza)
Második kiadás
232 o., 117*200 mm, kartonált ragasztókötés
ISBN 978-963-435-024-8
2 750 Ft

Lipcsey Emőke magyar író, költő, műfordító – Svédországban él. Harmadik regényének fordulatos cselekménye több szálon fut, és a szereplők sorsában Svédország közelmúltjának epizódjai villannak fel.
Európa egyre érezhetőbb morális-kulturális válságát átélve, a hazai olvasónak különösképp érdekes lehet, hogy Svédország hetvenéves szociáldemokrata rezsimjének dogmatikája milyen sok ponton egybevág a kelet-európai szocializmuséval, a svéd jóléti állam, a „Svéd Csoda” eszménye a mi fridzsider-szocializmusunkéval. „Gondolkodj velünk azonosan, és élj jól!” – Az eszme nálunk már huszonöt éve kudarcot vallott, Északon pedig most kezd.
Lipcsey Emőke írói erénye, hogy a saját bőrén tapasztalt svéd ellentmondásokat eleven karaktereken keresztül, eltérő szocializációjú és habitusú szereplők sorsán át érezteti, árnyalt lélekrajz, hiteles társadalom-, kor- és kórképpel. Távolságtartással, fegyelemmel-figyelemmel, minden szépítéstől mentesen. A sorsok tragédiába futnak, alkoholizmusba, öngyilkosságba, prostitúcióba, perverziókba, jobb esetben is esztelen feminizmusba vagy szerelmi ábránd kergetésébe, eszképizmusba. Történeteit Lipcsey Emőke nyitva hagyja, a válsághelyzeteket pedig megoldatlanul – megoldásra várva.

Tanulhatnánk diplomáciát a svédektőlR. Kiss Kornélia interjúja Lipcsey Emőkével. Magyar Nemzet, 2017.05.03.
"Mint minden mítosznak, ennek is van valóságalapja" – Ayhan Gökhan interjúja Lipcsey Emőkével, Könyvkultúra Magazin Online, 17.05.26
Szerpesi Dóra interjúja Lipcsey Emőkével a Bárkaonline-on
Ménesi Gábor: "Mintha valaki szétszaggatná a lelkét – kortarsonline.hu, 2017 // 09. 26

Bolti ár: 2750 Ft
Kedvezményes ár: 2200 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Feliratkozás hírlevélre

Könyv keresése

Kiemelt ajánlatunk

Új honlap Gérecz Attiláról:

gerecz lovon web

www.gereczhagyatek.hu

 

 

Ajánlott oldalak