A kiadóról

Az 1993-ban megalapított könyvkiadó névválasztása tudatos – napjaink élő (kortárs) irodalmának kiadására, a legfrissebb és talán legfontosabb szellemi folyamatainak közvetítésére kötelezte magát.
Érdeklődését nem elsősorban az irodalmi szekértáborok iránti elkötelezettség motiválja – a tradíciótisztelet vagy a formabontás gesztusa önmagukban nem egymást kizáró kategóriák. Ahogyan a közösség iránti elkötelezettség vagy az individuális szabadság dominanciája sem. Egyszerű minőségeszmény és az értékteremtés gesztusa a kiadó legelemibb ars poeticája.
A kiadó alapításában, megkomponálásában és felfuttatásában oroszlánrész jutott egy klasszikus könyves személyiségnek és szerkesztőségvezetőnek, Mátis Líviának (1942–2006). Az ő sokoldalú és szó szerint áldozatos működésének köszönhető, hogy a Kortárs Kiadó ötödfélszáz cím megjelentetésével oda érkezhetett, ahová ma sorolják.
Több irányadó sorozatot tart fenn és ápol a kiadó – így vállalta a Magyar Remekírók sorozat folytatását. A Kortárs-sorozat köteteivel (Kortárs Vers, Esszé, Próza stb.) ugyancsak a könnyebb tájékozódást kívánja szolgálni.


A kéziratok fogadásáról

Hálásak vagyunk mindenkinek a bizalmáért, akik kéziratukkal felkeresik a Kortárs Kiadót. A lektorálásra beérkezett művek hatalmas mennyisége azonban előzetes mérlegelésre és szabályozásra szorít minket. Mielőtt elküldené írását, kérjük, vegye figyelembeaz alábbiakat:

• Csakis postacímünkre küldött papírkéziratot fogadunk, melyen feltüntették a feladó nevét és elérhetőségeit.

• Kizárólag a kiadó profiljába vágó munkákkal (főképp  magyar nyelvű kortárs szépirodalommal, kisebbrészt kultúr- és művelődéstörténeti írásokkal, irodalomtörténeti dolgozatokkal) keressenek minket.

Csakis azokra a megkeresésekre válaszolunk, melyeknél érdemben tudunk foglalkozni a beküldött művel. A kézirat átfutási ideje három hónap. Ha ez idő alatt nem érkezik válasz a kiadótól, a kézirat visszautasítottnak tekintendő, minden külön értesítés nélkül is. Meg nem rendelt kézirat esetén a kiadó munkatársai nem kötelesek indokolni visszautasító döntésüket.

• A kéziratokat a beérkezéstől számított három hónapig őrizzük meg. A kiadó nem postáz vissza kéziratokat.

• A Kortárs Kiadóban lévő összes kézirat teljes körű szerzői jogvédelem alatt áll. A szerző beleegyezése nélkül a kiadó munkatársai a mű részletét vagy egészét másoknak át nem adhatják, illetve másokat nem tájékoztathatnak róla.Kortárs Könyvkiadói Kft.

adószám: 10868449-2-42
folyószámlaszám: 10300002-10643342-49020013
székhely: 1062 Budapest, Bajza u. 18. II. em.
postacím: 1396 Budapest, Pf. 492.
Telefon-fax: 06 1 343 60 82
E-mail: korkiado[kukac]t-online.hu

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv kereséseKiemelt ajánlatunk

KÖNYVEINK MEGRENDELÉSE
Kedves Vásárlónk! Honlapunk működési zavara miatt kérjük, hogy átmenetileg e-mailben, a petra.racz ((kukac)) kortarskiado.hu címen rendeljen tőlünk könyveket, megadva elérhetőségeit!